Annons

Annons


Pie in a jar – testa att baka key lime Pie ”på burk”

key lime pie

pie in a jar

baking
27+ och sol i New York, dags att laga lite somriga saker i mitt varma Brooklyn kök. Först upp en liten mini key lime paj, som du lätt gör i ”portions format” i små burkar.  Paj på burk helt enkelt 🙂

Annons

Key Lime Pie ”på burk”

till smuldegen:
150 gram graham kex eller liknande kex som digestive
1 nypa salt
100 g smält smör

till fyllning:
1 msk lime zest
3ägg gulor
400g sötad kondenserad mjölk
ca 1,5 dl färsk pressad lime juice från ca 4 lime frukter eller 10 små key lime frukter

1. Börja med smuldegen. Sätt ugnen på 175 grader. Kör graham kexen i en mixer med kniv tillsats, till smulor. Blanda kex smulorna i en skål med salt och det smälta smöret. Strö ut på en plåt och grädda i 10 minuter tills gyllene.

2. I en stor skål vispa lime zesten och ägg gulorna tills vita och pösiga med en elvisp, ca 5 minuter. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills tjockt ca 2 minuter. Sist tillsätt lime juice lite i taget och blanda in väl.

3. Häll upp fyllningen i ugnsäkra burkar som ”mason jars” (på bilden) eller mindre ungsäkra former. Baka i ugnen ca 10 minuter tills den hårdnat men inte är fått färg. Ta ut ur ugnen och låt svalna i minst 20 minuter. Strö paj smulorna på toppen och servera med vispad grädde.

Tips! Key lime paj går utmärkt att baka flera dagar i förväg, och förvara i kylen. Förvara smuldegen i rums temperatur och lägg på key lime pajen precis innan servering.

Foto tog jag tillsammans med duktiga fotografen Ciera Jones 

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin