Annons

Annons


Butternut-nudlar med krämig svampsås

butternut squash nudlar med krämig svampsås

Nudlar gjorda på butternutpumpa med krämig parmesan och svampsås är en perfekt middag en vinter-vardag som idag. Vegetariskt, lchf, och supergott. Så här gör du:

Nudlar gjorda på butternutpumpa med krämig svampsås
ca 500g butternutpumpa
2 dl skivade shitaki svamp
1 gul lök hackad
1 dl skivade champinjoner
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk smör
2 msk hackad persilja
1 kryddmått cayennepeppar
1/2 dl riven parmesanost

Annons

1. Skala och rensa butternutpumpan. Skär pumpan i långa nudel liknande strängar med hjälp av en potatisskalare eller en spiralizer (spiralizer är en special maskin för att göra nudlar av grönsaker).

2. Smält smöret i en stor stekpanna, bryn svampen först, tillsätt sen löken. Tillsätt grädden, grönsaksbuljongen, cayennepeppar, persilja. Låt koka ner till en tjock sås i ca 10 minuter, smak av salt och peppar.

3. Lägg butternutpumpa nudlarna direkt i såsen, låt puttra på låg värme i 5-10 minuter tills nudlarna mjuknat. Ta av från värmen och avsluta med att röra ner parmesanosten. Servera direkt.

Recept och styling av mig, bild av duktiga fotografen Daniela Constantini 

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin