Annons

Annons


Nyplockade nypon + agavesirap = hemgjord nyponsoppa

bohus malmönwild rose hip/ nyponnyponNypon soppa gjord på agave

Färsk fisk, nypon plockning och göteborgsskärgård blev det i helgen. Så testade att koka min egen nyponsoppa och med detta lätta receptet blev det super gott. Så här gör du:

Nyponsoppa gjord på nyplockade nypon och agavesirap
4 dl färska nypon
1/2 dl agave sirap

Annons

1. Dela och rensa nyponen genom och ta bort kärnhus, blad, ludd och blommor så endast fruktköttet är kvar. Varning! Detta kan ta sin lilla tid.

2. Lägg dom rensade nyponen i en kastrull och fyll på med ca 2,5dl med vatten. Koka på låg värme under lock i ca 20 minuter tills mjuka. Kör nyponen med stavmixer till en puree. Tillsätt agave sirapen och koka ihop. Smaka av och tillsätt mer vatten om för tjockt och mer agave om du vill ha mer sötma. Serva varm eller frys in till senare.

 

English
Back in Sweden for a few days and took a trip out to the beautiful islands in the archipelago with my dad to do a little fishing. Well is started raining and we got a flat tire to needles to say we batted zero on the whole fishing thing. I did manage to pick some of these little Scandinavian super fruits tho. If your not Swedish you might not be familiar with rose hips berries but they are actual the berries that grow on wild rose bushes and are jam packed with vitamin C and lots of minerals. They also make a super tasty dessert. This is how you make it.

Hip Rose Puree with Fresh Cream 
2 cups of freshly picked hip rose berries
1/4 cup agave syrup

1. Spilt the hip rose berries in a half and clean them by removing the seeds, fuzzy stuff on the inside and also any leaves.

2. Add the berries to a small sauce pan together with a cup of water. Simmer on low for about 20 minutes or until soft, the puree them in a mixer. Add back to the sauce pan and mix with agave syrup. Simmer for another few minutes adding more agave if you prefer a sweeter taste or more water if the puree seems to thick. Serve up warm with fresh cream or freeze for later.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin