Annons

Annons


Glöggkryddad äppelgalette

Glee wine spiced apple galette

Apple and cranberry glögg spiced galette

Äpple galette - paj utan form

Glöggkryddad äpple galette är veckans hit hemma hos mig. Så god nu när det börjar närma sig jultider. Galette, eller paj utan form är både snabbare att laga, lätt, och mycket snyggare än vanlig paj i form. Testa!

Annons

Glöggkryddad äpple galette
1 paj deg, köpt eller hemgjord
2 syrliga äpple
3 msk torkade tranbär
1/2 påse glögg kryddor
1 dl rödvin
1/2 citron, saften av
1/2 dl socker
1 ägg
extra socker till ganering

1. Sätt ugnen på 200 grader. I en stor kastrull koka glöggkryddor, vin, och socker. låt puttra på låg värme i ca 10 minuter till en tjock sirap.

2. Dela äpplena och rensa bort kärnhuset. Skiva i tunna skivor. Lägg äppelskivorna och tranbären i kryddsirapen och pressa i citron saften. Låt koka ihop i 5 minuter.

3. Kavla ut paj degen till en rund form. Lägg på en plåt med bakplåts paper.

4. Lägg dom kryddkokta äppelskivorna  i mitten av pajdegen. Vik upp kanterna av pajdegen som på bilden.

5. Vispa ägget med en gaffel och pensla paj degen med äggvispet. Strö lite socker runt paj kanterna.

6. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills pajdegen är gyllene. Servera varm med vispad grädde.

 Mat av moi 🙂 foto hjälp av Daniela Constantini

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin